vliegtuig

Waarom vliegt de Boeing 737 Max niet?

Binnen een half jaar waren er twee verschillende vliegtuigcrashes. Dit was beide met een zelfde soort toestel, namelijk de Boeing 737 Max. Bij beide gevallen is het vliegtuig na het opstijgen neergestort omdat het te maken kreeg met problemen en niet meer terug kon keren. Het ene vliegtuig was gecrasht in Indonesië en de ander in Ethiopië. Iedereen heeft er waarschijnlijk wel van gehoord dat deze toestellen inmiddels niet meer de lucht in mogen, althans in een aantal landen.

Toestellen aan de grond

Er is niet bekend hoeveel vliegtuigen daarvan in omloop zijn, maar in Nederland vliegt alleen TUI met deze toestellen. Zij hebben dan ook besloten om dit toestel aan de grond te houden. Daarnaast hebben diverse landen besloten om het luchtruim te sluiten voor de Boeing 737 Max. De toestellen worden nu onderzocht en kunnen wellicht ooit weer de lucht in. Tot die tijd blijven ze gewoon aan de grond om te onderzoeken wat er mis is gegaan. Het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn dat beide vliegtuigen zijn gecrasht, maar het is wel erg dicht op elkaar.

Vliegangst

Voor mensen met vliegangst is dit dus ook niet erg fijn. Hierbij kan ik mezelf ook meerekenen. Ik vlieg vaak, maar ik vind het opstijgen verschrikkelijk. Deze verhalen maken het daarom ook niet veel beter. Natuurlijk heeft iedereen meegekregen dat deze ongelukken zijn gebeurd, maar eigenlijk wil je het fijne er niet van weten. Soms kan je dingen maar beter niet weten, voordat je er anders te druk om gaat maken. In ieder geval hoeft niemand nu in zo’n toestel te stappen en als ze binnenkort weer mogen vliegen weet je in ieder geval dat deze toestellen goed zijn gecontroleerd en zullen ze veilig zijn.

Vliegen slecht voor het milieu

Vliegen wordt steeds goedkoper en soms kan je nog beter het vliegtuig pakken dan bijvoorbeeld de trein. De kosten liggen namelijk niet eens zo ver uit elkaar. Vliegen blijft natuurlijk ook nog steeds de veiligste manier van vervoeren, maar als het mis gaat heeft het direct een grote impact op iedereen. Dit komt omdat er dan direct heel veel mensen omkomen. Het is niet voor te stellen wat dit betekent voor de nabestaanden. Voor het milieu is vliegen dan weer wat minder goed. Er wordt namelijk enorm voor CO2 uitgestoten door een vliegtuig. Er wordt daarom ook flink aangeraden om een ander vervoermiddel te kiezen als je op reis gaat. De internationale hogesnelheidstrein of touringcar staat hierbij op één, omdat dit een aanzienlijk lagere uitstoot van CO2 is.

Wat te doen?

Het is eigenlijk nu dus gewoon afwachten wat er met de toestellen gaat gebeuren. Ze vliegen in ieder geval niet zomaar meer, dus je hoeft niet bang te zijn dat je in zo’n toestel zit. Ze worden in ieder geval goed onderzocht en het nieuws er over zal nog wel naar buiten treden. En houd gewoon goed in gedachten dat dit de veiligste manier van vervoeren is.

Share