gelukkige mensen

Waar wonen de gelukkigste mensen?

Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen op de wereld gelukkig is. Maar helaas is dit niet het geval. Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat iemand gelukkig is? Dit is bij heel veel mensen om andere dingen. Daarbij maakt geld niet gelukkig zeggen ze, maar ook dat draagt natuurlijk wel bij aan het gelukkig zijn. Want als je helemaal niks hebt, is het leven ook niet erg fijn. Maar wat is er dan nog meer nodig om gelukkig te zijn en waar wonen eigenlijk de gelukkigste mensen? In deze blog vertel ik je meer over dit onderwerp.

Wanneer ben je gelukkig?

Als ik even voor mezelf mag spreken zou ik zeggen dat gezondheid en liefde erg belangrijk is. Als je gezond bent, niet ziek bent en verder alles kan ben je eigenlijk al een erg gelukkig mens. Daarbij wil je natuurlijk ook wel wat mensen om je heen die je liefhebben. Als je bijvoorbeeld werd gepest op de basisschool of middelbare school was je ook niet altijd gelukkig, ondanks dat je misschien gezond was. Je hebt dus lieve vrienden en familie om je heen nodig, waarvan je weet dat ze altijd voor je klaar staan. Want dat is wat echt geluk betekent, toch? Ben je echt gelukkig als je bijvoorbeeld altijd maar op reis bent en een dikke BMW rijdt?

In welke landen vinden we de gelukkigste mensen?

Nu gaan we kijken waar de meest gelukkige mensen wonen en wat daarvoor de redenen is. Op 1 in de lijst staat Denemarken. Maar waarom staan zij op 1? Het is namelijk zo dat onderwijs en zorg geheel gratis zijn. Daarbij hebben vrouwen enorm lang zwangerschapsverlof. Op 2 in deze lijst staat Zwitserland, omdat heel veel Zwitsers een gezonde levensstijl hebben. In IJsland kijken de mensen naar elkaar om en heerst er een goede sfeer. IJsland heeft natuurlijk niet zo veel inwoners en daar geldt ook ons kent ons. IJsland wordt gevolgd door Noorwegen dat bekend staat om de mooie natuur wat er voor zorgt dat mensen gelukkiger zijn. Nummer 5 in de lijst is Finland, omdat er ontzettend veel wellnessen zijn waar je kunt ontspannen.

Staat Nederland in de lijst?

Wat er op valt aan deze lijst is toch de mooie natuur en de levensstijlen van mensen die zorgen dat je gelukkig wordt. Ook bevinden zich in deze top 5 alleen maar landen in Europa en vooral de Scandinavische landen doen het erg goed. In de rest van de lijst komen ook andere landen naar voren zoals Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Nederland staat op nummer 7 en daarom behoren wij ook tot een land met gelukkige mensen. De reden hiervan? In ons land bevinden zich veel actieve mensen, omdat wij gewoon met de fiets overal naar toe kunnen gaan. Alleen als het echt niet kan laten we de fiets staan en pakken we de auto of het openbaar vervoer. Dit is dus toch nog ergens goed voor.

Geld maakt niet gelukkig

Er wordt dus geen één keer in de lijst iets over geld genoemd, omdat dit dus ook niet gelukkig maakt. Het gaat dus vooral om de externe factoren die soms niet eens groot hoeven te zijn, maar toch een grote positieve invloed op je gemoedstoestand hebben.

Share