eten verenigde staten

Het eten in de Verenigde Staten

Het is algemeen bekend dat het eten in Amerika wat vettiger en calorierijker is dan wat wij in Nederland gewend zijn. De porties zijn een stuk groter en bij fastfood keten kan je onbeperkt re-fills krijgen. Daarbij zijn er niet echt typische specialiteiten van de Amerikanen en eten ze eigenlijk alles wel wat wij in Europa ook eten. Maar wat eten ze dan precies als ontbijt, lunch en diner? In deze blog zal ik het een en ander uitlichten, zodat je hier een beter beeld bij krijgt.

Het ontbijt in de Verenigde Staten

De Amerikanen draaien hun handen niet om voor een groot en stevig ontbijt. Er zijn een aantal gerechten zeer populair als ontbijt. Zo zijn ontbijtgranen verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en smaken. Supermarkten hebben een ruimschoots aanbod met alle soorten en dit is dus ook enorm populair en veel Amerikanen eten deze ontbijtgranen minstens een paar keer per week. Daarnaast kent iedereen natuurlijk de bekende American Pancakes. Deze pannenkoekjes zijn wel 10 cm dik en worden gegeten met stroop, jam, honing of pindakaas. Brood kennen ze in Amerika niet zoals wij dit kennen, hun brood is wit en sompig, dus daar wordt toast van gemaakt. Deze toast eten ze met jam, pindakaas of boter. Dan heb je nog de eieren die de Amerikanen vaak eten. Ze eten dit als spiegelei of scrambled eggs. Als allerlaatste eten de Amerikanen donuts als ontbijt en deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken.

Wat eten ze voor lunch?

De Amerikaanse lunch is heel verschillend. De een eet gewoon sandwiches met vlees, kaas of komkommer, net zoals wij in Nederland, maar er wordt ook veel buiten de deur geluncht. Bij ons is het heel normaal dat iedereen zijn eigen lunch mee neemt naar het werk. Dit zie je erg weinig in Amerika. Als er buiten de deur wordt gegeten komen er sneller ongezonde gerechten op tafel. Veel restaurants en fastfoodketens hebben het erg druk rond lunchtijd en bieden daar ook goedkopere maaltijden aan. Het is daar dus normaal dat er pizza’s, burgers, kipnuggets en bagels worden gegeten als lunch.

Het diner in de Verenigde Staten

Alles wat wordt gegeten met de lunch, kan eigenlijk ook gewoon gegeten worden tijdens het avondeten. Twee keer een grote vette maaltijd is voor de Amerikanen geen probleem. Ook wordt er vaak meer dan één keer pizza gegeten per week. Ook eten de Amerikanen veel aardappels. Dit kan dus als friet, aardappel puree. De gekookte aardappelen zoals wij het eten kennen zij dan weer niet. Barbecueën is ook erg populair. Zodra het mooi weer is zitten ze met allemaal familieleden te barbecueën. De manen sloven zich dan uit boven de barbecue en ze drinken genoeg biertjes. Een paar andere populaire gerechten zijn hotdogs en meatloaf./p>

De conclusie

Al met al zijn er dus grote verschillen tussen Amerika en Nederland. Nederlanders proberen over het algemeen gezond te leven en zijn er verschillende soorten ‘healthy lifestyles’ die steeds weer een hype zijn. Er wordt voornamelijk veel brood gegeten, voor zowel ontbijt als avondeten. Daarnaast eten wij ook veel fruit, groenten en zuivel.

Share