gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit verschillende onderdelen. Dit bestaat uit een balans vinden tussen voldoende bewegen, gezond en gevarieerd eten, maar ook voldoende ontspannen. Niet roken en drinken, en anders drinken met mate. Dit is natuurlijk allemaal makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten om deze gezonde leefstijl vol te houden. Er zijn namelijk heel veel mensen die een gezonde leefstijl prima vol kunnen houden, maar na ongeveer 3,5e maand weer in hun oude patroon vallen.

Een nieuwe vorm van leven

Een gezonde leefstijl moet niet gezien worden als een dieet, maar als een vorm van leven. Dit is dus eigenlijk gewoon een permanente en duurzame oplossing en zal je gezondheid goed doen. Daarbij zijn er ontzettend veel mensen die beweren dat zij dé manier van gezond eten hebben gevonden. Echter zijn er ontzettend veel verschillende meningen daarover. Zo zegt de een bijvoorbeeld dat je niet meer dan 3 maaltijden op een dag moet eten, maar een ander weer dat dat niet goed is en je ook twee tussendoortjes moet hebben, zodat de spijsvertering op gang blijft. Maar hoe weten we nou wat waar is? Je moet in dit geval gewoon doen wat voor jouw lichaam goed voelt. Je moet jezelf namelijk ook niet gaan verhongeren en soms heb je gewoon even een tussendoortje nodig.

Zet 10.000 stappen per dag

Als je het gezonder eten al onder de knie hebt, is het van groot belang om ook lekker te gaan sporten. Er wordt geadviseerd om twee keer per week actief te gaan sporten om fit te blijven. Daarnaast is er ook een Japanse arts die heeft beweert dat een mens 10.000 stappen per dag moet zetten om fit te blijven. Nu doen we dat gemiddeld 6.000 per dag en dat zou dus verhoogd moeten worden. Er zijn ook genoeg Apps die aangeven dat je weer een aantal stappen moet zetten omdat je al te lang zit. Ook hierover zijn genoeg verschillende verhalen, maar het is wel zo dat wandelen goed voor je is. Ga bijvoorbeeld na het eten een rondje wandelen. Dit is goed voor je spijsvertering, maar tijdens het wandelen verbrand je veel calorieën zonder dat je het eigenlijk door hebt.

Zorg voor een goede balans

Naast het sporten en het afvallen is het ook fijn om een goede conditie te hebben. Je wil natuurlijk niet meteen bekaf zijn als je een keer een trap op moet lopen. Door een goede balans tussen eten en sporten zorg je ervoor dat je conditie ook op peil raakt. Daarnaast moet je zoeken tussen een goede balans tussen werk en privé. Om tot rust te komen moet je thuis het werk even loslaten.

Minder vermoeid

Door deze gezonde leefstijl ga je merken dat je minder vermoeid bent dan voorheen. Door het sporten slaap je waarschijnlijk beter en heb je overdag meer energie. Dit is fijn voor weer een dag op werk, want daar wil je ook gewoon fit zijn. Al met al is een gezonde leefstijl dus zo gek nog niet. En omdat dit geen dieet is, zul je er snel aan wennen. Natuurlijk moet je af en toe ook wat lekkers kunnen nemen en lekker uit eten kunnen gaan. Dit hoort ook gewoon bij het lekker leven, want het moet wel leuk blijven.

Share