bootcamp

De voordelen van sporten met je collega’s

Het gebeurt steeds vaker: bedrijven gaan sporten. Het is gebleken dat je door sporten succesvoller bent. Je bent happy, minder vaak ziek en gelukkige mensen presteren beter. Er is gebleken dat het ziekteverzuim een stuk naar beneden gaat als er binnen een bedrijf samen wordt gesport. Tijdens het sporten ben je aan het ontstressen en dat betekent een goed herstel van de drukke werkdag. Daarbij doen werknemers vaak nieuwe ideeën op door het nadenken tijdens het sporten. Het is dus van groot belang om als werkgever zijnde het sporten te stimuleren. Daar doe je jouw werknemers een plezier mee, maar uiteindelijk ook jezelf.

Goede teambuilding

Om mij heen hoor ik steeds vaker vriendinnen zeggen dat ze met hun werk gaan sporten, bijvoorbeeld een bootcamp om tegelijk te werken aan de teambuilding. Sinds het begin van het jaar sporten wij nu ook met het werk. Twee keer per maand werden wij afgemat door twee personal trainers, die elke keer een leuke training hadden bedacht om de teambuilding te versterken. Want het klinkt misschien een beetje gek om je helemaal in het zweet te werken met je collega’s, maar eigenlijk is dat toch helemaal niet raar? De dag erna kan je in ieder geval weer lekker klagen over jullie spierpijn en je bent dan sowieso niet de enige.

Vrijmibo

Het is vaak wel belangrijk om een goede onderlinge band te hebben met je collega’s. Dit hoeft niet alleen te komen door het sporten, maar ook door verschillende andere activiteiten. Ga bijvoorbeeld met zn allen wandelen gedurende de pauze of speel een spelletje. Krijg je jouw werknemers niet echt aan het sporten? Schrijf je dan gewoon in voor een eenmalig sport toernooi, zodat ze toch even als team moeten sporten. Daarbij kan je jouw werknemers bijvoorbeeld voor de vrijmibo even laten sporten. Beloon ze daarna met een paar biertjes, glaasjes wijn en bitterballen en ze zijn weer happy. Wedden dat ze het na een tijdje toch ook leuk gaan vinden?

Plan het gewoon in

Wij zijn inmiddels van twee keer per maand naar één keer per week gegaan met het sporten. Iedereen was zo enthousiast en wilde graag vaker. Het is namelijk direct na werktijd, dus zodra je thuis komt heb je nog de hele avond voor je. Er is dus wel een kans dat jouw werknemers het na een tijd gaan waarderen. Stel het dus gewoon eens voor en kijk hoe ze reageren. Die extra kosten heb je er sowieso wel voor over, want aan het begin heb je alle voordelen al gelezen.

Voordeel voor jou

Als je vaker met je werk gaat sporten, zou je bijna je eigen sport abonnement op kunnen zeggen. Waarschijnlijk ben je daar ook niet al te vaak te vinden, maar nu heb je dus een goede reden om te sporten én om dit op te zeggen. Uiteindelijk scheelt dit jou dus in kosten en betaalt jouw werk gewoon het sporten. Hoe fijn is dat? Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen in het sporten met werk.

Share