sporttrends

De sporttrends in Nederland

Over het algemeen sporten Nederlanders veel. Wij bewegen én zitten meer dan het gemiddelde in Europa. Dit wil dus zeggen dat wij soms hele dagen zitten, maar daarnaast ook veel sporten om dit te compenseren. Nergens in Europa zijn er zo veel mensen lid van een sportschool of sportvereniging. Wat dat betreft doen we het dus erg goed. Maar je hebt altijd mensen die meer zouden moeten bewegen. Er wordt namelijk gezegd dat meer dan de helft van de Nederlanders alsnog te weinig beweegt. Maar wat zijn eigenlijk de sporttrends in Nederland?

Verschillende ontwikkelingen op sportgebied

Een grote trend is om zo kort mogelijk te sporten. Dit wil dus zeggen zo intensief mogelijk in een zo kort mogelijke periode. Mensen worden steeds drukker en willen wel blijven sporten, dus dan maar zo snel mogelijk. Daarbij zijn er steeds meer online trainingen te vinden van individuen die hun sportschema op internet gooien. Veel mensen nemen dit dan ook gewoon klakkeloos over, zonder te kijken of dit ook een geschikt schema voor hun is. Elk lichaam heeft namelijk andere behoeften. Er worden ook steeds meer groepslessen aangeboden, zoals bootcamps voor buiten. Hierdoor word je meer gemotiveerd om te gaan sporten. Daarbij worden er steeds meer technische sportartikelen aangeboden om van alles bij te houden, zoals verschillende Fitbits of kilometertellers.

Food meets sports

Er moet natuurlijk wel een goede balans gevonden worden tussen het sporten en eten. Er zijn verschillende sportschema’s die ook een eetschema bevatten, maar ook hier geldt: voor iedereen werkt wat anders. Heb je bijvoorbeeld een eet schema waaruit je alle koolhydraten haalt, maar je bent vervolgens wel van plan om keihard te gaan sporten? Koolhydraten heb je ook weer nodig om vervolgens te kunnen verbranden en om überhaupt wat energie te hebben. Kijk hier dus mee uit en zoek een goede balans voor jezelf en schakel zelfs eventueel hulp in van iemand die hier verstand van heeft, voordat je zomaar bepaalde etenswaren gaat verwijderen. Zorg gewoon dat je over het algemeen veel groenten eet en alle toegevoegde suikers laat staan. In het weekend mag je dan echt wel een paar glazen cola, wijn of wat snacks. Ook een taartje op zijn tijd hoef je echt niet te weigeren. Je moet namelijk ook wel een beetje kunnen leven toch?

De toekomst van sport in Nederland

De toenemende aandacht voor het gezond leven kan zorgen voor een groeiend sportend Nederland. Meer mensen zullen zich aanmelden bij sportverenigingen of sportscholen. Daarentegen krijgen we te maken met een vergrijzend Nederland, dus de ouderen zullen niet meer in staat zijn om te sporten, wat weer zorgt voor een mindering van het aanmelden. Daarbij worden er steeds meer persoonlijke groepen gevormd die met elkaar gaan trainen. Hierdoor hoef je dus niet meer lid te worden van een sportschool en zullen daarom ook deze aanmeldingen lager worden. Ook zullen meer bedrijven met elkaar gaan sporten, waardoor je soms niet eens zelf meer lid hoeft te worden.

Populaire sporten in Nederland

Nederland heeft verschillende populaire sporten. Dit zijn onder andere volleybal, zwemmen, atletiek, paardrijden, voetbal, hockey en ga zo maar verder. Er zijn dus ontzettend veel verenigingen in Nederland. Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen mannen en mannen wat betreft sport, maar bij beide staat fitness toch wel op nummer 1. Sporten is niet altijd even leuk en voelt soms als een verplichting, dus daarom is het belangrijk om een leuke sport te vinden die je met veel plezier doet.

Share