uitgaan nederland

De beste uitgaanssteden van Nederland

Uitgaan is natuurlijk erg populair onder jongeren en wordt dan ook veel gedaan in het weekend. Als je in een studentenstad woont zijn de beste avonden om te stappen niet in het weekend, maar doordeweeks. Vaak zijn de kroegen dan elke dag geopend en zijn vaak de dinsdag- en donderdag avond het leukste om te stappen. Het verschilt natuurlijk ook een beetje per persoon wat de leukste plekken zijn om te stappen, want iedereen heeft een andere voorkeur.

De hoofdstad van het stappen

Amsterdam, de hoofdstad, kan moeilijk niet op één staan. In deze stad is het uitgaan elke dag van de week mogelijk. Het zou namelijk raar zijn als dit niet zou kunnen. Ook voor alle toeristen die naar Amsterdam komen moet het eigenlijk wel dagelijks open zijn. Nu verschilt het natuurlijk per kroeg of club maar over het algemeen is het gewoon mogelijk om op stap te gaan op elk gewenste dag. Amsterdam wordt in veel lijsten opgevolgd door Den Bosch. Deze stad staat bekend om de zuidelijke gezelligheid. De cafés liggen dicht bij elkaar en iedereen is erg gastvrij. Dit is dus ook een van de redenen waarom Den Bosch zo hoog in de lijst staat.

Studentensteden in Nederland

Groningen is een echte studentenstad en daarom leeft dit dus ook veel doordeweeks. De drankjes zijn voor studentenprijzen te verkrijgen en het hele uitgaansgebied speelt in op de studenten. Deze studenten zijn vaak in het weekend weer naar huis, dus daarom is het doordeweeks leuker dan in het weekend. Groningen heeft een divers aanbod qua uitgaansgelegenheden. Zo zijn er clubs, kroegen en jazz cafés. Ook Eindhoven is een stad waar je goed kan stappen. Een grote straat vol met kroegen en clubs die tot laat in de nacht open zijn, kan je hier vinden. Ook Eindhoven wordt wel gezien als studentenstad en daarom kan je hier ook bijvoorbeeld op een donderdagavond prima stappen.

De overige steden

Maastricht is ook te vinden in de lijst omdat Maastricht beschikt over enorm veel cafés. Niet alleen het centrum beschikt over deze cafés, maar ook iedere wijk heeft zo zijn eigen. Je kan hier dus prima een heel lang weekend doorbrengen. Ook Utrecht mag niet ontbreken want daar is veel diversiteit. Er zijn veel trendy clubs, maar ook gezellig cafés. Er is eigenlijk wel voor ieder wat wils. En met al die kanalen door de stad wordt het natuurlijk helemaal een leuke plek om tijd door te brengen. Al deze steden zijn natuurlijk wel de grootste van Nederland en daarom mag ook Rotterdam niet ontbreken. In Rotterdam vind je voornamelijk veel grote clubs, dus de gezelligheid van de kleine cafés zul je daar minder snel terugzien.

Conclusie

Eigenlijk staan alle grote steden dus op de lijst van beste uitgaanssteden. Eigenlijk verschilt het gewoon heel erg per persoon, want de een houdt van grote clubs, terwijl de ander van gezellige kroegjes houdt. En natuurlijk of iets in de buurt is, want anders ga je er ook niet zomaar een avond naar toe om te stappen. Veel aspecten die dus meespelen per individu of vriendengroep.

Share